Exportspoelen

Uw bollen gereed voor de export

Bij Laan Flora begrijpen we dat de kwaliteit van lelies essentieel is voor een succesvolle export. Ons toegewijde team staat klaar om uw lelies te prepareren en te exportspoelen, zodat ze in optimale conditie aankomen op hun bestemming wereldwijd.

ULO-bewaring waarom?

Een beter eindproduct

Voor minder bewaarrisico, een vitaler product en betere kwaliteit van het eindproduct, dan wanneer hetzelfde product ’traditioneel’ bewaard zou zijn. Het reservevoedsel in de bol wordt vrijwel niet verbrand tijdens de bewaring, waardoor de bol meer energie overhoud voor groei in de kas of buiten.

Onze expertise

Beter resultaat

Kwaliteit staat voorop

Bij Laan Flora hebben we jarenlange ervaring in het prepareren en exportspoelen van lelies. Ons team van experts zorgt ervoor dat elke lelie zorgvuldig wordt behandeld om de frisheid en vitaliteit te behouden. We hanteren geavanceerde technieken en strenge kwaliteitscontroles om te garanderen dat uw lelies voldoen aan de hoogste normen.

Maatwerk oplossingen

Elke klant is uniek, en daarom bieden wij maatwerk oplossingen voor lelie preparatie en exportspoelen. Of u nu op zoek bent naar specifieke verpakkingsvereisten, verschillende lelievariëteiten, of aangepaste behandelingen, wij passen onze diensten aan uw wensen aan. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

Wereldwijde Distributie

Laan Flora is trots op haar wereldwijde distributienetwerk. Wij begrijpen de logistieke uitdagingen van internationale lelie-export en zorgen voor een vlotte afhandeling van alle douaneformaliteiten. Ons doel is ervoor te zorgen dat uw lelies vers en onberispelijk aankomen op elke bestemming, waar ter wereld dat ook mag zijn.

Waarvoor?

Beter resultaat

Voor lelies die lang bewaard c.q. na ±1 juli geplant moeten worden. Met name Oriëntals, Longiflorums en LA’s (late plantingen) geven een veel beter resultaat en/of minder problemen in de kas of buiten. Ook voor meeropbrengst bij zomerschubbollen. Maar ook voor ijstulpen voor bloei van september tot kerstmis.

Certificaten

Die hebben wij

Betrouwbaarheid en Transparantie

Bij Laan Flora geloven we in het leveren van lelies van hoogwaardige kwaliteit, en daarom zijn we trots op onze certificeringen. Ons bedrijf voldoet aan strenge normen en heeft certificaten verkregen die getuigen van onze toewijding aan betrouwbaarheid en transparantie in de lelie-exportindustrie.

GlobalGAP Gecertificeerd

Wij zijn trotse houders van het GlobalGAP-certificaat, wat betekent dat onze lelies worden verbouwd en behandeld volgens internationale normen voor duurzaamheid, veiligheid en traceerbaarheid. Dit certificaat waarborgt niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar toont ook onze inzet voor milieuvriendelijke praktijken.

Phytosanitaire Certificaten

Onze lelies worden geleverd met de vereiste phytosanitaire certificaten, waarmee we voldoen aan de internationale regelgeving voor de preventie van verspreiding van plantenziekten. U kunt erop vertrouwen dat uw zendingen voldoen aan de noodzakelijke gezondheids- en kwaliteitsnormen.

Klantgerichte Certificering

Naast onze algemene certificeringen begrijpen we dat verschillende markten verschillende eisen hebben. Daarom streven we ernaar om aan specifieke certificeringsbehoeften te voldoen, afhankelijk van de bestemming van uw lelies. Wij zorgen ervoor dat uw zendingen voldoen aan alle relevante eisen.

Bij Laan Flora gaan we verder dan alleen het exportspoelen van lelies; we bieden u gemoedsrust met onze uitgebreide certificeringen. Kies voor Laan Flora en verzeker uzelf van kwaliteit, naleving en succes in de internationale lelie-exportmarkt.

Voordelen voor lelies

Gezonder gewas

  • de bol/pen blijft meer in rust
  • door de hogere bewaartemperatuur dan bij traditionele bewaring is er minder kans op vorstschade
  • door de tragere start; de pen groeit weinig tot niet door, hebben de stengelwortels meer tijd om uit te groeien voordat de lelie uit de grond komt, wat zeker in warmere omgevingen een groot voordeel is
  • een gezonder, groener en steviger gewas
  • minder kans op bladverbranding
  • minder knopverlies als gevolg van de lange bewaarperiode
  • minder kans op misvormde topknoppen bij diverse cultivars
  • minder uitval in de kas

Door bewaren nadat de bollen uit de ULO zijn gekomen is geen probleem, mits het onder de juiste omstandigheden gebeurt. Het is ook niet zo dat bollen uit de ulo versneld verouderen. Uit onze meerjarige proeven en resultaten bij klanten is gebleken dat partijen die 3 maanden nadat ze uit de ULO kwamen werden geplant, nog steeds een beter resultaat gaven dan dezelfde partijen uit de traditionele bewaring. Ook container verscheping is dus geen probleem.