Veredeling

 

De voorloper van Laan Flora Facilities, Laan Lelie BV, teelde, verhandelde en exporteerde lelies. In de jaren 1960-1990 had Laan Lelie een eigen veredelingstak binnen het export bedrijf. Hier werden rassen ontwikkeld die met name door klanten in Zuid-Europese landen werden afgenomen.  Doordat er van de begin jaren '90 geen eigen handel en export meer plaatsvond, werd de focus van de veredeling verplaatst naar het tuinsortiment en de droogverkoop.

Leuke successen zijn behaald op het gebied van stuifmeelvrije en dubbelbloemige lelies, zoals "Cocktail Twins"®, "Orange Twins"® en "Fata Morgana"®.

De Pixels-serie kenmerkt zich door een donker gespikkeld hart in een heldere bloem. Rassen als "Yellow Pixels"®, "White Pixels"®, "Orange Pixels"®, en "Pink Pixels"® hebben toen ook hun weg naar de tuin gevonden.

Ontwikkeling van specifieke tuinlelies is nu geen onderdeel meer van de veredeling, momenteel wordt voor de broeierij  gezocht naar sterke en snelle Aziaten en LA's, die goed te telen zijn. natuurlijk diubbelbloemige, stuifmeelloze lelies en geurarme soorten.